kolmapäev, mai 05, 2010

0-punkt




"Null" on teadapärast arv, mis viitab eimillelegi ja kõigele. Kui keegi ütleb, et tal on tuju nullis, siis mõistame, et põle head emotsiooni, ent sügavamale sukeldudes saaks väljendada ka seda, et ta's on kõik emotsioonid korraga. Kui keegi või miski on nullpunktis, siis mõtleme, et (taas)alguses ent võiks mõista, et ta on kõikjal samaaegselt. Et siis igatpidi saab seda nullimajandust võtta.

Mõtlen siin jätkuvalt, et kui saaks teha taaskäivitusi oma elus, siis milliseid. Ma ei usu, seda sõnavahtu, kui öeldakse, et ma ei kahetse oma elus midagi. Ikka kahetsetakse, ikka soovitakse, et mõned sündmused, kohtumised, ütlemised oleksid olnud olemata või tegemata. Küllap on ka selliseid asju, mille välja- ja ka meeldetulemist ei talutataks.

Kokkusaamised pereliikmetega on huvitavad. Käisin Paides ja Kohilas ja maal vanemate juures. igakord õpin midagi, saan infi pere kohta, mida varem ei teadnud. Ja mõned asjad ehmatavad sellisel moel, et ei teagi, kas oleksid seda tegelikult teada tahtnud. Kuid mõnikord aitab minevikusündmuste teadmine mõtestada olevikku ja ka inimest selles olevikus.

Neid inimesi, kes julgevad oma elus taaskäivitusi või uuskäivitusi tekitada, on minu kangelased.
Teiste elude nullimine ja loodi ajamine on alati lihtne. Kuid Kristus tuligi haigete juurde ja pidutses patuste, hoorade ja tölneritega. Sea mitte nende olukorra tõttu vaid vaatamata sellele. Tunnen, et vajan ka säärast pidu - pidu Kristusega.

1 kommentaar:

marii ütles ...

aamen.