teisipäev, juuni 01, 2010

kastist väja!



The Place kontsert-minifest läbi.
Miip meeldib mulle oma naiivse mikropungi tõttu jätkuvat.. Tartlaste After Bail Out oli ok, parem, et on olemas, kui see, et on mingitsorti muusikaline vaakum eesti kristlikus muusikamaastikus.
Muljete ja emotsioonide kohalt oli kõige sügavam Indrek Palu, Leonora Palu ja Marek Taltsi oopus. üks asi on ehitada viiuli, flöödi ja kitarri ning efektiplokkide abil helimaastikke, teine asi on siis kui sellele lisandub konkreetne "out of box" tegevus.
Looming ja loomine on vast kõige ehedam osa meie jumalanäolisusest. Ja see ei puuduta vaid usklikke või kristlasi. See on "jumalik minus" igas inimeses. Kahju on kui see mannutatakse vaid igavaks keskpärasuseks ja kuulutatakse kõrgeimaks loominguvormiks. Sestap oligi eelmainit' trio esinemine meeldivalt teistsugune, kui harjutud tavakontserdil nägema.

Eks see sisu ja vormi igavene heitus on oomingu üks pingeväljasid, milles sünnib ka hunnitu kunstiteos või magedalt imal europop.

Inimene, kes määratleb end läbi usu Loojasse võiks mängida rohkem om loovuse ja loominguga ja mitte laskma heidutada vormidest, sest kopeerida ja imiterida ongi lihtne. olla originaal on keerulisem.

1 kommentaar:

Albert Marginal ütles ...

Tahtsin ka Miipima jõuda, aga läks kiireks ja ei saanudki. Talts/Palud aktsioon tundub küll selline, et jäin miskist heat ilma. No mis teha, teine kord :)