neljapäev, november 29, 2007

No kelle heaks ma seda tööd siis teen?!

Kohalikus kobrulehes ilmus taaskordne "uudis". Jääb mulje, et keka õps andis mingile tüübile kettaga sahtlisse ja direktor vaatas pealt. Tegelt asi lihtsam. Keka õps tõstis talle mitteallunud tüübi rinnust õhku ja see oligi see "koolivägivald".
Kraavikas (selle loo keka õps) on üks muhedamaid tüüpe keda eales tean. Kuid tänu ühele ülbikule saab temast justkui miski vägivallatseja. Einoh. Tere tore!
Loed/kuuled sääraseid asju - käsi läheb rusikasse ja meel mõruks. No mille pärast ma siis koolis töötan. Loomulikut tuleb ette hetki, kus ise kisatud, sakutatud, füüsiliselt noomitud ja ka vastamisega kiusatud. Kuid kodanikud, see on ju pea ainuke keel, mida mõned tunnevad. Ja nad tunnevad seda hästi. Nad lausa ootavadki, et selliselt nendega suheldakse.
Hiljuti oli kokkusaamine kolme noore pätiga. üks kahjuks mu enese klassist. Üks nolmest õrsakesest kukkus kohe laulma, et tema isa on advokaat ja, et teda ei saa selle ega tolle paragrahvi alusel kuidagi süüdi mõista. Mõtlesin - vau! Vot nöed, noor tüüp (mingi 14-15a) ja juba teab karistusseadustikku. Tulevane jurist või siis olevane pätt. Mul pole siiani vaja olnud teada karistusseadustikku. Tal rumalakesel juba on.
Kas siis selliste pärast töötan koolis. Jah. Ka selliste pärast, sest mine tea, äkki jääb ka pätile tarkusetera hallolluse ja lollolluse vahepeale kõlkuma.
Kuid eelkõige siiski nende pärast - enda klassi pärast.
Poleks arvanudki, et mingisse õpilaste seltskonda ära kipun kiinduma, kuid nii see on. Ja vaata, see on hea!

5 kommentaari:

ritsik ütles ...

A milles siis "Kobruleht" süüdi on? Minu meelest uudis või "uudis" on täiesti korrektselt edasi antud, ei ole mingit tendentslikkust.
Õpilase - õpetaja konflikt on muidugi teine lugu ja rahva arvamus kipub õpsi kasuks kalduma.

risto ütles ...

Ega "kobruleht" pole milleski süüdi, kuid veidi taustauuringut tasunuks siiski teha. Näiteks kui palju oli neid lapsevanemaid, kes reaalselt sellise pöördumise Haugasele saatsid ja millistel asjaoludel nimetatud sündmus toimus. Sõnum on ju lehes selline - õpetaja tegi liiga õpilasele.

roosiõis ütles ...

imelik on see, et ei kajastata lugusi kui õpilane õpetajale liiga tegi!
ühed võivad aga teised....
mis siin ikka teistest!
õpetaja peab tugev olema nagu raudbetoon (võimas)

ritsik ütles ...

Pean nõustuma, need asjad oleksid tõesti võinud ka lehes olla. Kirjasaatjaid oli minu teada siiski mitu...
Ja võib loomulikult kajastada ka teistpidiseid lugusid,olen selliseid artikleid siin seal lugenud kah. Võibolla on allumatute lastega hädas õpetajal piinlik lehte pöörduda? Et nagu ei saa hakkama? Ega vist õpetajaid mingi seadus ja määrus eriti kaitse, erikooliga ähvardamine pole tänapäeval enam tibagi hirmuäratav.
Jõudu-vaprust kõigile õpetajatele!

risto ütles ...

võib ju ähvardada kuid sellel puudub reaalne kate. alaealiste komisjon ju peamiselt ainult noomib kuid kui perel ja lapsel on suva siis pole sellestki kasu.
Kuid eks see õpetaja töö ole mõnes mõttes usus töötamine. Ja ei pea ju vaatama ainult mõningate jobude peale (kellest musueas tulevikus võib saada väga lahe inimene) koolis on ju enamus väga lahedaid õpilasi.