neljapäev, november 22, 2007

v(f)undament

Eile toimus rida sündmusi, mis panid mind taas mõtlema sellele, et mis saab olla kiriku/koguduse vundament. Milline selgus või äratundmine. Selge see, et iga kogudus on oma nägu, täpsemalt pastori nägu või siis seda nägu, millist selgust või visiooni pastor järgib.
Kunagi käis Eestis Hiina-Ameerika jutlustaja Aron Jen, tema rääkis lugu ühest USA kogudusest, mis lõhenes tänu sellele, et kogudus ei suutnud ära otsustada, millist värvi vaip peaks olema põrandal. Ühtedele meeldis punane ja teistele roheline - tagajärjeks oli punase vaiba kogudus ja rohelise vaiba kogudus.
Tean mitmeid kogudusi, mis on tekkinud tülide ja eriarvamuste pinnal. Huvitav, kas see kunagine tüli on jäänud sel juhul nende koguduste visiooniks?
UT toob välja, et kogudus peab olema rajatud tunnistusele Kristusest kui Issandast ja Päästjast.
Vaid selline äratundmine võib ja saab olla väärikaks koguduse vundamendiks ehk aluseks. Sest see äratundmine on pea ainuke, mis liidabki inimesed koguduseks. Värvi- ja maitse-eelistused on erinevad, kuid Kristus üks.

2 kommentaari:

Kata Lige ütles ...

Mis sa välja mõtlesid? - Mis on meie koguduse vundament?

risto ütles ...

ma tean, mida me tahaksime, et oleks -Kristus ja tema jälgedes käimine, WWJD rakendamine. Reallsuses on selleks siiski suhted. Eelkõige inimestevahelised. Sestap võibki me kogudus olla korraga nii tugev ja tegutsev ja järgmisel hetkel täiesti röötsakil.