kolmapäev, jaanuar 07, 2009

eriline



Naised tahavad erikohtlemist. soov erineda sooõdedest on suur. ometi kuuletuvad nad ühtlaselt kutsungitele: tibu, kiisu, musi, kallis
järgi proovitud - töötab
pungid tahavad erineda ja nii moodustavadki nad üsna ühtse ja sarnaseilmelise ja -kõlalise tagistatud, needistatud, harjastatud ja õllese massi. Rullnokad seevastu ei taha eristuda - paraku moodustavad nemadki üsna monoliitse "mina vä" seltskonna. Mistahes subkultuur muutub paraku samanöoliseks meinstriimiks.
Mis siis teeb eriliseks?
Mina küll ei tea. Tegelt ei teagi kui eriline peaks olema, et oleks tõeliselt eriline.
Olen ikka armastanud ka kõrva ja lõuga auke teha ja metalli sisse toppida. Mingil hetkel, kui eneseneetimine muutus kõigile kättesaadavaks, mõtlesine, et milline eneseaugustamise vorm oleks ülim. Selline vast oleks, kui teeks kõhupiirkonda suure avause, mis ulatuks seljani ja sinna sisse paigaldaks kirurgilisest terasest toru. Sellise, millest käsi läbi mahub. Vot see oleks ülim augustamine. Ainult saunas oleks ebameeldiv olla. Kuumuse tõttu. Või kui oled sõpradega koos ujumas ja sul on mingi salaplaan mõne ringituiava näitsiku suhtes, ning viimane kordab järjekindlalt; "ma näen sust läbi".
Kristus augustati ka ära. Kanooniliselt viies auku: kaks kätes, kaks jalgades ja üks torsos.
Kristus ei valinud augustamist. Kui lugeda evangeeliume, siis ei valinudki ta enesele väga erilist elu. Kuid ometi kuulati teda, kui "seda, kellel on meelevald". Kristus ei suutnud täita juutide poliitilisi lootusi, vastupidi I sajandi lõpuks oli Jeuusalemma tempel purustatud ja juudid hajutatud. 'See, mis muutis oli Augustatu Õpetus, Kaastunne ja Arm.

1 kommentaar:

u ütles ...

Risto, sul ei ole normaalsed mõtted:D Suht rõve oleks see suur auk keset kõhtu:D

Einoh, aga omapärane, paneb lugema:D