kolmapäev, jaanuar 28, 2009

omad poisid



Nüüd oleme siis lõhkise küna ees kuda peaks kutsuma neid mehi, kes armastavad seksuaalselt mehi, ilma, et sellel oleks solvavat varjundit. Selge, see et "pede" (tuletus - pederastist) ei ole solvanguvaba. Ka kõik teised sõnad, kõige neutraalsem oleks vast "homoseksuaal", samas on ka sellel Karl Maria Kertbeny poolt kasutusele võetud sõnal teatud diagnoosiv pool. "Lilla" on selgelt halvustav ja ülejäänud kalduvad juba naturalistlik-rõvedustesse.
Gei seevastu on solvav rõõmsameelsetele inimestele, kes ei soovi, et nende rõõmsameelsust samasoolise armastusega samastatakse.
Eesti homod tahavad asja ära kaevata. Et "pede" oleks solvav. Ongi. Kuid selle asemel leitakse miski muu sõna, mis on ka solvav ja vahest veelgi solvavav.
Meie hoiak on see, mis annab sõnale tooni ja tähendust juurde.
Sõnad sõnadeks. Ei meeldi mullegi samasooline erootiline armastus veelgi vähem selle propageerimine teadvustamise sildi all), kuid hoolimist ja mõistmist vajame kõik. Ka homod ja natsid ja muud väändunud vähemused.

P.S Kas te olete kuulnud asotsiaalsest homoseksuaalist? (Pirukas homoseksualismi juurutajatele)

5 kommentaari:

Albert Marginal ütles ...

Veel üks PS! on, et kas Gei-Skinheadidest olete kuulnud? http://et.wikipedia.org/wiki/Gay-skinheadid

Anonüümne ütles ...

Et mismõttes nimetus "gei" rõõmsameelsetele inimestele solvav on? Kas ma olen mingist sõnast või mõistest meie ülirikkas eesti keeles ilma jäänud?
ivo

Maarja-Theresa Davidson ütles ...

Gay tähendab inglise keeles otsetõlkes rõõmus.

Anonüümne ütles ...

ahah, põnev. aga siis pole eestis ju probleeme, ainult inglisekeelses keskkonnas tuleb võrdõiguslikkuse voliniku vältimiseks ettevaatlik olla :D
ivo

Anonüümne ütles ...

see on kyll 6ige, et ytluse teeb solvavaks pigem toon kui s6na ise. v2ga tihti vaidlen oma eestlasest s6brannaga, kes ka siin Londonis elab kui omavahelistes vestlustes kasutan s6na 'neeger'. tema ytleb, et see on solvav, mina j2lle arvan, et Eesti kontekstis ei ole. siin ma mustanahalist loomulikult mitte mingil juhul neegriks ei julgeks nimetada.
mu meelest Eestis on 'venelane'rohkem s6imus6na kui 'neeger'...