esmaspäev, märts 16, 2009

söö või ise




Leidsin netist erakordselt mõnus retsepti, olen juba kolm päeva jutti seda värki söönud. Kristi, soovitan soojalt järgi proovida. Maitse on "nagu päris" - sõprus hiina köögi armastajatega on garanteeritud.

Retsepti leidsin siit
Krõbeda kana jaoks (neljale):

2 suuremat broilerifileed
2 munavalget
2 küüslauguküünt
4 spl sojakastet
200 grammi tärklist
õli praadimiseks

Magushapu kastme jaoks:

2 spl seesamiõli
2 spl viinamarjaseemneõli
1 sibul (kasutasin punast)
3-5 naati rohelist sibulat
1 suur või paprika
1 tl ingverit
4 spl ketšupit
4 spl riisiäädikat
4 spl tuhksuhkrut
3 spl sojakastet
1 tl soola
200 ml kanapuljongit
1 tl tärklist

Tükelda kanafilee 1-2 cm suurusteks tükkideks. Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke minimaalselt 1 tundi, parem oleks 2-3.

Lõika sibulatest ja paprikast ribad, haki ingver peeneks. Tee poolest kuubikust puljong valmis. Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, veiniäädikas, sojakaste, tuhksuhkur ja tärklis. Kuumuta pannil seesami-ja viinamarjaseemneõli ja prae sibulaid 3-4 minutit, lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong. Vajadusel maitsesta vähese soolaga ja tõsta kõrvale paksenema.

Veereta kana tärklise sees nii, et tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükid, kuni pealt krõbedad ja seest mahlased (umbes 8-10 minutit). Vahetult enne serveerimist lisa kaste. Kõrvale sobib basmati riis.

1 kommentaar:

roosiõis ütles ...

;) oo seda peab tõesti proovima!