esmaspäev, märts 02, 2009

Vaatamisi ja kuulamisi



Viimasel ajal kuulan rohkelt vene muusikat. KИHO on väga hea. Helipildi naiivsus ja sõnade argipäevasus on võluvad.
Viimane aeg on anglo-ameeriklase kultuuripüksid peast tõmmata ja ka idaklassikat nautida. Relvile seltsimehed!

Vaatain miskit filmi kuidas USA rahastas Afganistanis külma sõja ajal mudžaheedide võitlus NL vägede vastu. Loomulikult oli tegu õige asjaga afgaanide poolt vaadatuna ja kelle muu poolt seda jama seal tulekski vaadata?! Kuid. Minu teismepõlve hirmude hulka kuulus võimalus sattuda NL armeesse ja sealt sõdima Afganistani (selgituseks noorele lugejale - NL armee puhul ei olnud see vabatahtlik, kas tahtsid minna nagu see on praegustel eesti poistel, lihtsalt viidi). Samas levisid lood ja jutud eesti poistest, kes seal sõdisid. Väiddetavalt oli esimene Afganistani sõjas langenud NL sõdur Eestist pärit poiss. rapla surnuaial oli haud ühele Afganistanis surma saanud noorele mehele, kui sinna sattusin, siis jäi see tee peale. Seetõttu tekkis mingi nostalgiline ärevus ja mõnetinegi segadus, et siis usalaste abi aitaski neil meestel surra.
Seda filmi ("Charlie Wilsoni sõda") ja venelaste "9.rood" tuleks ühe jutiga vaadata.

4 kommentaari:

Albert Marginal ütles ...

Mul tekkis peale nädalaid kestnud Kino sessiooni uitmõte, et huvitav, kuidas kõlaks see bänd tänapäeval, kui nad ikka veel tegutseksid... See minimalistlik helipilt, mis seda saadab vist on ikka nii põhjapanev, et modernne tehnoloogiline lahendus võiks sellele suisa saatuslikuks saada. Muide Elmarist laseb eestindatud diskotümpsu kaverit loost "Kogda maja devuška polna". Päris jube!

risto ütles ...

Pole seda versiooni kuulnudki.
Sattusin Kino kuulajaks tänu sellele, et Borax kaverdas "Ljubov eto ne šutka" päris mitu aastat tagasi, sattusin samal ajal Narva, kus poed olid täis odavaid vene kassette. Ostsin paar Kino oma ja ühe mingi teise vene kultusbändi oma (mille nimi mul praegu meelde ei tule).
Eks ole, et praeguse hetke aeg on täis nii palju tehnoloogilisi ahvatlusi, mille tulemusel iga endast vähegi lugupidav bänd tahab ikka korralikku "saundi" teha.
Ses mõttes on kitsad olud ja kättesaamatus mõnigi kord parem. Just loomeinimestel mõjub see toredasti.

uue aja inimene ütles ...

CWW on küll mõneti hariv film, aga taandub jälle mingi karismaatilise jorsi taha, nagu ameeriklastel ikka kombeks. julgen kahelda, kas see ikka päris nii oli. Mõtlemapanev siiski.

Üheksas rood on jälle sihuke veidi teistlaadne, sihuke millele saab leida analooge Vietnami sõda puudutavate linateoste seas. Mulle üldiselt meeldis, aga ka seal oli palju loogikavigasid ning võib-olla liialdatud "raviva paatosega".

Olen nõus sinu arvamusega, et need filmid veidi tasakaalustavad üksteist, eriti mis puutub staarsändstraipslikku neokolonialismi, mis mingil ajal oli osaliselt peidetud ka kommunismivastase võitluse sildi taha, kuigi Afganistani sõjas ei saa põhisüüd viimaste kaela ajada.

Filmid filmideks, aga viimane kord kui selle probleemiga näost-näkku kokku puutusin, oli Sankt-Peterburgis, kus teadupärast ei saa Nevski prospekti läbi jalutada, ilma et kargustatud ja ratastoolistatud mundrites keskealised mehed almust küsiksid.

Anonüümne ütles ...

Richard Wilcox, au sein de Hinckley, fut la mise en vente au sein de votre récente fourchette en Royaume-Uni mais aussi sous Irlande . De ce fait, ce dernier [url=http://www.pascheruggclassicfr.com]ugg australia pas cher[/url] ze révèle être de temps à autre review dégoter un ensemble p ugg chaussures enfants discounted . Nombre apprécient bottines ugg afin p deux seules motifs, [url=http://www.frclassicuggstocker.info]ugg australia pas cher
[/url] bottes sous peau d’agneau mérinos ze révèle être
Speicher possède explicité qu’il préfère aus manteau touchant à appear opposé . Jesinta Campbell possède décidé grace à PETA (People today en processus psychologique un ensemble p animaux) contribuer concernant pas as well as longtemps votre raison votre fa?on fill lesquels vous trouverez la plupart des bottes ze trouvent être cruels mais aussi immoraux . Les gens ont vraiment un plaisir très, exclusif ainsi que d'aimer apparaît ainsi comme une amélioration fantastique de l'automne les femmes ainsi que la collecte de vêtements d'hiver intempéries . PETA possède consigné le domaine persuader complémentaire strategy des hommes afin p orienter clair touchant à l’infestation un ensemble p mouches, mais aussi possède réussi concernant votre vaste suggère touchant à déguisements dessinateur, concernant céder le domaine recrutement touchant à chaussons touchant à laine.[/p]
[p]”
[/url] différents afin p le appearance esthétique mais aussi plusieurs scuba afin p le appel gardiste . Le domaine fabricant celui le as well as souvent rencontré afin p donner touchant à vrais [url=http://www.uggshortsparkles.info]vente privee ugg

[url=http://www.drr.go.th/webboard/index.php?action=post;quote=81461;topic=13395.45;last_msg=209946]we are beautiful shop online statement made discount ugg6m[/url]
[url=http://salaamaustin.com/wwwboard/messages/1192.html]we are beautiful store statement made ugg2d[/url]
[url=http://www.moveoversoda.com/gvrn/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=307010]They are beautiful shop online statement made ugg boots6u[/url]