kolmapäev, aprill 30, 2008

eitedest kah


mehe elu on igavene võitlus - kiskjate, teiste hõimude või siis kõikvõimalike trossidega. kuid aeg-ajalt ilmuvad teele ka eided. mitte vanad naised. pigem sellised naised, kes räägivad ideaali abielust, mehelikkusest ja meestest kui perepeadest. saades mehepoja enese kaitsva tiiva alla, eidestavad nad mehed, ehk siis muudavad mehed sellisteks meesteks, kes omades seisukohta vaikivad selle oma ihueide juuresolekul maha ja muu säärane - röövivad mehelt tema väärikuse ja mehelikkuse - selle, mis teeb mehest mehe ka teiste meeste silmis, mitte ainult eide silmis.
normaalne mees tahab loobuda paljustki enda armastatu kasuks, kuid ükski mees ei taha eidestuda. naised on kavalad ja peavadki seda olema kuid mees on perepea, jumalanäoline olend (nagu nainegi), kui mitte eidenäoline.
on ka osadel kritlastel säärane arusaam, et kristlik mees on eidestunud mees - selline tegelane, kellel puudub isiklik huvi ja hobi ja vajadus kasvõi aeg-ajalt naine koju jätta ja olla ise või siis koos teiste meestega.
Piibel räägib teistsugusest Mehest. Mees võtab riske, võitleb, eksib elab ja sureb millegi olulise eest ja pärast. Piibli Mees on mees mitte eit.

2 kommentaari:

roosiõis ütles ...

oip...karm

Anonüümne ütles ...

väga õige! karmilt sõnastatud, kuid mõte õige. olen nõus. kahjuks olen seda ka ise kogenud, küll mitte oma naha peal, aga oma sõprade omadel küll ja tegelt see teeb väga kurvaks. helver