pühapäev, mai 04, 2008

asjad kipuvad halvaks minema



"asjade" omadus on rikneda, ehk siis kaotada enese algne ja esmane värskus, lasta mööda küpsus ja seejärel kuskilt otsast roiskuma, kõdunema, mädanema, lagunema hakata.
Järjest enam saan aru, et kõike kõigile andes toimub väärtuste ja muude hääde asjade inflatsioon, ehk siis väärtuskadu. Sellesama tõttu kõikvõimalikud vennaskonnad ja salaordud tekivadki - miskit peaks olema ka sellist, mis ei ole kõigile kättesaadav. olgu selleks mingit sorti info, varandus, truudus vms.
iga uks pole niisama pärani lahti, et sealt sisse ronida, mõne asja jaoks peab pingutma. lausa niipalju, et higi, vere ja pisarate lõhna on tunda. Näiteks abielu, seks, sõprus, lapsed ja muu säärane
Me saame elult rohkem kui väärime... see on hea ja annab lootust ja kergitab usku Jumala headuse suhtes. Kui asi on niisama käes, ega me tast suurt ei pea. Kui aga eelpool mainitud vedelike vaevaga saadud, siis oskame seda ka hinnata.
Et asjad ei halveneks tulebki meil, meestel rabeleda. Me ei armasta niisama asju. isegi kui see on Jumala arm, tahame seda mingil viisil välja teenida. mitte välja teenida, kuid vajame tõestus, eelkõige iseendale, et oleme kõike seda väärt. Mitte seepärast kes või mis me oleme vaid vaatamata sellele kes või mis me oleme.

2 kommentaari:

Mats Volberg ütles ...

tahtsin lihtsalt lisada, et Juno on super film

risto ütles ...

on jah. loomulikult kaunistab seda õhustikku lõpulaul