pühapäev, september 28, 2008

mul on Jumala savi!



Tegelikult on Jumala savi meis kõigis. Kui kautada Piibli metafoori, siis inimene ongi juskui savi Jumala käes, keda ta vormib ja kujundab. Siiski evib kaasajal teatud sorti maagilist mõtlemist, mis tahab panna meid uskuma täpselt vastupidises - Jumal on savi meie kätes. Meil oleks sellisel juhul justkui võime Jumalat vastavalt enda soovide järgi kujundada. "igalühel on enda jumal" või siis "mina olengi jumal", sellist arvamust tilgub viimasel ajal suht mitu korda.
Soov olla jumalik on inimlik soov. Jumalik tähendab eelkõige siiski inimlikkust (muarust), sest et Jumal sai Kristuses Inimeseks.
Laskuda kõrgemast dimensioonist madalamasse võib olla päris valus.
Ja oligi...
Mul on Jumala savi. Ja seda savi on mul palju. Sõtkusmist, muljumist on palju. Oi kui palju, kuid siiski on see veel sõtkutav.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

wBjt ghd
kRvw cheap ugg boots uk
tMqd michael kors outlet
8tDqj ugg boots
0pPoi chi straightener
4hGgq ghd straightener
7bWqs nike nfl jerseys
5sBoc ghd nz
5sPgx cheap north face jackets
8yOia ugg
9fAqg ghd website
4lCes michael kors purse
1oNsy nfl jerseys
7yTbc ghd baratas
1pDpz ugg store

Anonüümne ütles ...

cCks cheap ghd
kFus cheap ugg boots
dXvt michael kors sale
7lNmv GHD Hair Straightener
2kQmc burberry outlet online
5kMsj ugg france
9hTdu ghd nz
6lWbf louis vuitton outlet
0qVwx michael kors outlet
0wCab ghd uk
6cWgu ugg boots sale
0fZdg cheap nfl jerseys
9iBas michael kors
3nXls ghd lisseur
5mVhv ugg boots sale

Anonüümne ütles ...

The man is clearly not interested in continuing to continue to waste time,[url=http://www.acelg.org.au/top.php]nike australia[/url], I heard whistling,[url=http://www.4dmv.com/toms.php]toms outlet[/url], that monster quickly launched into, then a man jump to its back, the two men speeding away. Behind came the rustle of footsteps. [url=http://www.4dmv.com/lv.php]louis vuitton outlet[/url] Who is the teacher? New book, seeking recommendations, seeking collection. Reincarnation union youngest elders, nine elders. The Holy One day level summoner, Prometheus. Illidan hoarseness, [url=http://www.4dmv.com/cl.php]christian louboutin outlet[/url] will kill [url=http://www.4dmv.com/inc/burberry.php]burberry outlet[/url]. Walker prefecture-level children, he said he would kill one saint day strong level, and is known as the Iron Legion commanding career summoners.